09 huhtikuuta 2023

Vantaanjoen luontopolku

Pääsiäispäivän lähiretki Vantaanjoen luonopolulle. Startattiin aamupalan jälkeen ja ajettiin Hyrian Uumon pihan parkkipaikalle (Uudenmaankatu 249, Hyvinkää). Reitin pituus 2,2km.

Kohde valittiin sillä perusteella, että se tulee olla helppo kulkuinen ja ei ole kovin pitkä, jolloin sopii kulkea iäkkään koiran kanssa ja ei vaadi erillisiä retkeilyvarusteita.

Lähdin ensimmäisenä koiran kanssa lähestymää joen ylittävää siltaa, joka oli nuotiopaikan vieressä. Alkuun arvelutti pääseekö koira raput alas ja ylös, mutta todella hienosti suoriuduttiin ensimmäisestä haasteesta ja koirakin kulki todella reippaasti koko reissun. Kyseiselle luontopolulle pääsee myös toista siltaa pitkin, joka on suora ja on Palstojentien toisessa kohdassa (ei siinä josta lähdimme). Ihana nähdä, että uudet kulmat olivat mielekkäitä ja löytyi paljon haisteltavaa.







Paikoin oli maa jo sulaa, mutta paikoin tamppautunut lumi oli vielä aivan jäässä. Alkumatkasta kuljettiin laitumen viertä, johon lehmät tullaan päästämään 13.5.2023 Uumon tapahtumassa Lehmiä, lettuja ja lobelioita. Laitumen vierus oli paikoin todella pehmeää, kun lumet olivat sulaneet.




Lopuksi keitettiin vielä kahvit, kun olin varannut kaasukeittimen mukaan, jotta saadaan vielä fiilistellä pannukahveja ulkona. Koirakin otti rennosti ja nojaili kuonollaan penkkiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti