Roskaton vaelluskummi nro 155 / Kytäjä-Usmi Retkeilyalue

Lähestyin 23.4.2023 sähköpostilla Erävaelluskillan yhteyshenkilöä ja tiedustelin voiko vielä ilmoittautua roskattomaksi vaelluskummiksi. Näin minusta tuli roskaton vaelluskummi numero 155. Kummialueeksi valikoitui Kytäjä-Usmi Retkeilyalue. 

Roskaton vaelluskummi on Suomen Erävaelluskillan ja Metsähallituksen yhteistyökamppanja,  roskattoman retkeilyn puolesta. Kamppanja alkoi keväällä 2016 ja sopivat 8 vuoden kamppanjasta. Tämän jälkeen katsotaan tilannetta ja sovitaan jatkosta. Tällä hetkellä roskattomia vaelluskummeja on reilu 150 kpl. Kummin tunnus on numeroitu hihamerkki joko vasemmassa rinnassa tai hihassa.


Mitä roskaton vaelluskummi tekee?

  • toteuttaa hyvää vaelluskulttuuria olemalla esimerkki muille vaeltajille ja luonnossa liikkujille
  • neuvoo ja ohjaa tarvittaessa
  • huolehtii omista ja seurueensa jälistä ja jätteistä
  • korjaa muiden jäljiltä kohteen siistiin kuntoon

Kytäjä-Usmi retkeilyalue valikoitui kohteeksi muun muassa sen vuoksi, että se on lähellä omassa kotikaupungissa. Ensimmäisen retket olen Kytäjä-Usmille tehnyt serkkuni Jennin kanssa, joka toimii myös kyseisen kohteen toisena roskattomana vaelluskummina. Ensimmäinen Kytäjä-Usmi alueen retki on tainnut olla 27.1.2018 Iso-Karhulle jolloin jo hämmästellyt miten niin lähellä keskustaa, mutta niin kaukana voi olla. Lisäksi tähän päätökseen vaikutti myös tavoite yöppyä Kytäjä-Usmin retkeilyalueen kaikissa kohteissa.

Kytäjä-Usmi Retkeilyalue

Alue kuuluu osana Natura 2000 -kohteeseen, joka sisältää lukuisia yksityisiä luonnonsuojelualueita ja Metsähallituksen luonnonhoitometsän aarnialueineen. Luonto on alueella monimuotoista harjuineen, kallioineen ja soineen sekä lampineen.

Kummikohteessa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti