Sivut

lauantai 25. lokakuuta 2014

Kasvatuskauden 2015 suunnittelua

Kasvatuskausi 2014 ei mennyt, kuin elokuvissa... Hetken mielijohteessa saatu idea tehdä ebb&flood järjestelmä toimi hyvin, mutta kasvit tuhkehtuivat liian hyvin muovitettuihin lootiin. Joten niistä ei saatu edes satoa. No muihin iski sitten vihannespunkit tai kirvat, vieläkään en ole ihan varma ötökän lajista. Lisäksi olin laittanut siemenet itämään aivan liian myöhään (12.2.2014), josta johtui että sato tuli todella myöhään ja jäi aivan onnettomaksi.

Satoa kaudelta 2014

Vuoden 2015 suunnittelu on aloitettu sillä, että todettu että toisen kasvatuskausikin meni aivan opetellessa. Uuteen kauteen lähdetty ostamalla kivivillakuutioita, joissa tarkoitus idättää tämän vuoden siemenet. Lisäksi tuholaistorjuntaan jo ennalta ehkäisevästi Neem Repeliä. Lisäksi vielä loisteputkivalaisin, koska aluksi oli tarkoitus koittaa saada muutama talvehtimaan tai tehdä Bonchi. Niin ja tilasin kyllä pienen kovaa muovia olevan kasvihuoneen.

Edelliseltä kaudelta jäi siemeniä ja lisäksi kesällä käydessäni Chilifestareilla ostin muutamia chilejä, joista otin siement talteen. Mr. Fatalii sattui julkaisemaan hyvin houkuttavia chilikuvia ja tarjouksia, joten päädyin tilaamaan vielä, kuutta eri lajia vielä. Nyt kokonais saldo chililajikkeiden kanssa on 24 eri lajia. Seuraavaksi tulisi tehdä valinta mitä niistä laittaa kasvamaan tällä kaudella, koska tila on hyvin rajallinen. Siis kasvatan kerrostalossa, lasitetulla parvekkeella ja maalla kasvihuoneessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti