01 tammikuuta 2023

Ahveniston luontopolku, Hämeenlinna

 Vuoden ensimmäisen retken kohde oli Ahveniston luontopolku Hämeenlinnassa. Lähdettiin liikkeelle Ahveniston maauimalalta Olympiakatu 18-20, Hämeenlinna.


Reitin aloitus jäi mysteeriksi, vaikka kuinka katsottiin kartasta ja verrattiin Sport Trackeriä, mitään keltaisia nuolia ei löytynyt mistään läheltä maastosta. Toista kilometria oltiin varmaan tultu, kun löytyi ensimmäinen keltainen nuoli ja sitten niitä alkoi löytymään ja päästiin luontopolulle (ehkä kesällä uusi yritys aloituksen etsintään).



Luontopolku ei ollut kyllä talviretkeilyyn suunniteltu, koska meni osittain samoja reittejä jossa nyt hiihtoladut. Niinpä siirryttiin metsään, jossa polkuja samaan suuntaan, jonne oltiin menossa. Löysimme pitkoksille, jotka vei uimarannalle. Uimarannalta löytyi penkki, josta kauniit maisemat ja loistava paikka lounastaa.









Lounaan ja jälkiruuan jälkeen lähdimme uimarannan vasenta reunaa etsimään sopivaa polkua, koska oikealla puolella (meistä katsottuna) oli hiihtoladut. Jouduimme kuitenkin siirtymään jäälle, jotta ei kuljeta ihmisten pihoilla. Kuljimme jään kautta rannan tuntumassa kohti toista reunaa ja etsittiin polkua, jota jatkaa. Nähtiin polku, jota Jenni lähti katsomaan ja samassa kuului: Nyt kastu kenkä! 







Retkirikasta uutta vuotta 2023! Kuten meidän seikkailuissa, joka kerta sattuu tai vähintään tapahtuu jotain.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti