28 toukokuuta 2023

Evon metsä- ja retkeilytapahtuma

Reissuun lähtö lauantaina ja perjantai aamuna tuli viesti 6:21: oletko nähnyt tämän? ja mukana kuvakaappaus Evon Metsä- & Retkeilytapahtumasta. En ollut tuota nähnyt ja sain valita lähdetäänkö Evolle vai Porkkalaanaa. Koska Porkkalaan oli ennustettu yölämpötilaksi  +5 astetta ja tuntuu kuin +2.

Niin sitten valikoitu reissun kohteeksi Evon retkeilyalue, jossa en ollut käynyt aikaisemmin (ajanut vain ohi). Tottakai molempia kiinnosti täysin uusi tapahtuma.


En tiennyt aamulla reissuun lähtiessä, että tulen suorittamaan Aasiagilityn ajokortin. Nämä miniaasit olivat varmaan koko tapahtuman kohokohta ja todella sympaattisia. Ruoka oli myös hyvää ja nähtiin myös haarapääsky, jonka saimme sadan lintulajin tunnistus haasteeseen.






Tapahtuman jälkeen lähdettiin kohti Kalliojärven laavua, johon kuvittelin meidän patikoivan tapahtumapaikalta. Matkaa olisi tullut reilu 7 kilometriä, onneksi ei tullut patikoitavaa kuin 0,5 kilometriä autolta laavulle. Seuraavalle päivälle jäi järven toisen puolen kierto eli noin 0,6 kilometriä. Toisinaan on ihan ok vain nautiskella oleskelusta.






Maisemat olivat todella upeat ja saatiin olla todella rauhassa. Nähtiinkö koko riippumattoreissun aikana yhteensä kahdeksan ihmistä eli ei juurikaan ruuhakaa ollut. 

No ei tälläkään reissulla selvitytty ilman kommelluksia... Itse pakkasin vajaan kaasun mukaan, josta oletin keittäväni päivällisen ja iltapalan, sekä aamun kahvit. Samalla serkulla oli kokeilussa oma uusi keitin ja kokeilussa polttoaineena sytytspalat. Niinhän siinä kävi sitten, etä minulla kesti kaasu juuri sen verran, että sain päivälliseen keitettyä vedet eli en saanut keitettyä sitten lisää vettä. Niin eihän ne sytytspalat toiminut niin kuin oli ajatus eli väärä kohta säästää "polttoainaan" kustannuksessa.

Onneksi kerrankin osuin niin, ettei ollut metsäpalovaroitusta. Ei muuta kuin tulien tekoon, jotta saadaan ruokaa ja tulistella iltapalaan asti. Pidettiin pienet tulet yllä ja lämpimikseen tehtiin polttopuita ja loppujen lopuksi, niistä jäi myös seuraaville valmiit puut.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti