25 lokakuuta 2016

Chiliyhdistyksen 10 v. juhien tunnelmia ja ChiliSiilin viljelyitten kulumisia

Nyt on käyty ensimmäistä kertaa yhdistyksen vuosikokouksessa ja samalla juhlittiin yhdistyksen 10 v. taivalta. Päästiin ensimmäistä kertaa  (julkisesti) maistamaan Hainan Yellow Lanternia. Kyseessä on yhdistyksen projekti, jossa on tarkoitus saada kyseisen chilin siemenet vakiinnutettua ja myös meille kasvatettavaksi. Hainan Yellow Lantern projektista voi käydä lukemassa yhdistyksen sivuilta tai vuoden 2015 Chilin Poltteessa-lehdestä. Kyseinen chili on mielesätni maukas ja hedelmäinen, mutta myös poltetta löytyy.

Pääsin myös maistamaan itselleni aivan uusia chilejä. Tykkäsin savustetusta Poblanosta ja Riesen Gelbistä (rocotolajike). Tykästyin Riesen Gelbin hedelmäiseen makuun ja samalla luin tämän vuotisesta Chilin Poltteessa-lehdestä rocotojen kasvattamisesta. Josta sai ajatuksen jo tuleva kauden kasvatettavista. Eli tarkoitus olisi koittaa kasvattaa ja saada satoa pääpainotteisesti rocotoista.

No onhan tässä melkein jo aihetta juhlaan, kun nyt varmasti suurin sato kerätty mitä olen kasvattanut. Lemon Dropista kerätty noin 20 podia ja olen päässyt jopa maistamaan yhden Panambin. Sunnuntaista maanantai iltaan ollut kuivurissa Lemon Dropit jotka jauhoin eilen, mutta aikas laihaksihan tuo jauheen määrä jäi. No tulihan maisteltua illalla myös Chocolate Bhut Jolokiaa ja Embassy Nagaa.  Bhut Jolokia oli hedelmäinen, mutta ei sitä kauaa ehtinyt  maistella kun polte alkoi levitä suuussa. No nagaa jäi vähän varjoon, kun koitin sitä maistella myös. Laitoin ne kuivuriin ja ei aikaakaan, kun oli pakko sulkea työhuoneen ovi. Alkoi semmoinen aivastelu ja yskiminen... mutta tuo kuuluu tavallaan tähän hommaan. Ei toisilla ole turhaan kaasunaamarit, kun remuaa tulisiempien chilien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti