Sivut

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

ChiliSiilin viljelmien kuulumiset

Nyt on taas pieni hetki kerrata mitä viljelmilleni kuuluu. Tasaisen tappavaa ollut chilieni elämä. Taimia oli alkuvuodesta niin paljon, että meinasin olla jo pulassa niiden kanssa, mutta toista on nyt. Tähän asti yhtieskasvatteja on selvinnyt hengissä 28 yksilöä, sekä niiden lisäksi ovat Taimimoison kasvatteja Trinadad Scorpion Moruga, Jamaican Scotch Bonnet´MOA ja Aji Benito.

Nyt jokainen yksilö on päässyt isompiin ruukkuihin. Harmi vain, että vesiviljelmät kupsahtivat hyvän alun jälkeen. Kukkivat komeasti, mutta sitten tapahtui jotain. Epäilen että veden pH:n laski liian alas, ennen kuin lähdin vaihtamaan vettä. Kerkesin yhden jo kertaalleen pelastamaan, mutta se oli vain lyhyt apu.
Kasvihuone asukit
Tuotiin ruukun vaihdon jälkeen kotiin parveke-elämään tutustumaan Rocoto Red, Habanero Golden, Lemon Drop, Aji Norteno, Aji Cristal. Lisäksi omia kasvatteja on Aji Rojo, Buht Jolokia Rust ja Biquinho. Sekä Blondiesta on muutama oksa ollut juurrutuksessa, jotka tulisi nyt laitaa multaan, josko ne siitä vielä lähtisi.

Molemmilla kävi mielessä, että jos viel koittaisi idättää jotain lajikkeita, jotka olisi tarkoitus talven yli pitää hengissä. Nehän eivät ehdi tuottaa satoa, mutta olisi jotain viritelmää menossa. Onhan meillä tarkoitus koittaa muutamia yksilöitä koittaa talvehdituttaa, mutta sitä katsotaan sitten syksyllä mikä voisi kestää talvehtimisen.

Itsestä ja perheestä huolehtiminen on mennyt chilien edelle, joten se on yksi syy huonoon menestykseen ja toinen on ahenus. Mutta tuon kautta opin, että ensi kauden viljelmät menee aikas pienissä määrin tähän vuotten verrattuna. Tarkoitus harkita kerrankin, mitä meinaa laittaa kasvamaan ja minkä verran. 

Niin pakko kehua, kun yllätyksenä tulleen tankkauspäivän päivällisenä toimi possun ulkofilepihvi, jonka maustoin Poppamiehen Burgers & Ribs RUB:lla (marinoitui noin kolme tuntia) ja saivata grillautua kypsiksi. Eli päivän tankkasburgeri oli grillattu venhäpaahtoleipä, jossa toisessa puolessa oli cheddarjuustoa, jonka päälle pihvin puolikas tuli. Toisella puolella Heinän puutarhan Paholaisen hilloa ja siivutettua avokadoa. Ei muuta kuin puolikkaat yhteen ja ääntä kohden. Lisäksi tarjolla oli lohkoperunoita (ei ollut itse valmistamia, saatika itse kasvatettuja perunoita).

1 kommentti:

  1. Hyvin pohdittu tuo lajikkeiden rajoittaminen. Ei niitä määrättömästi mahdu. Meidän parvekkeelle mahtuu 16, mutta aina noita tulee kolmattakymmentä idätettyä.

    VastaaPoista