Chililihapullat
noin 30 kpl
Peruslihapullataikina:
- 1,5 dl vettä
- 0.75 dl korppujauhoja
- 1-2 sipulia
- 1 rkl öljyä
- 600 g jauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 - 1 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- 2 rkl tomaattisosetta tai ketsuppia
- 2 rkl Poppamiehen Vampyree
- ripaus Cayennepippuria tai muuta chilijauhetta
- Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauheseokseen sipuli, jauheliha, munat ja suola & pippuri.
- Lisää taikinaan tomaattisose ja Vampyree ja cayenne/chilijauhe (+ tuore chili). Sekoita tasaiseksi ja pyörittele massasta mieluiten suojatuin käsin sopivan kokoisia lihapullia. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Mausteisemmat lihapullat saat, kun korvaat tomaattisoseenkin Vampyreellä ja lisäät joukkoon tuoretta chiliä pienennettynä.
Hauska nimi tuo chililihapulla. Minun suussani siitä tulee väkisin änkytystä muistuttava chi-li-li-li-li-hapulla.
VastaaPoista