21 helmikuuta 2015

ChiliSiili valmistaa chililihapullia

Chililihapullat 

noin 30 kpl

Peruslihapullataikina:
  • 1,5 dl vettä
  • 0.75 dl korppujauhoja
  • 1-2 sipulia
  • 1 rkl öljyä
  • 600 g jauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 - 1 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi:

  • 2 rkl tomaattisosetta tai ketsuppia
  • 2 rkl Poppamiehen Vampyree
  • ripaus Cayennepippuria tai muuta chilijauhetta

  1. Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauheseokseen sipuli, jauheliha, munat ja suola & pippuri.
  2. Lisää taikinaan tomaattisose ja Vampyree ja cayenne/chilijauhe (+ tuore chili). Sekoita tasaiseksi ja pyörittele massasta mieluiten suojatuin käsin sopivan kokoisia lihapullia. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Mausteisemmat lihapullat saat, kun korvaat tomaattisoseenkin Vampyreellä ja lisäät joukkoon tuoretta chiliä pienennettynä.



1 kommentti:

  1. Hauska nimi tuo chililihapulla. Minun suussani siitä tulee väkisin änkytystä muistuttava chi-li-li-li-li-hapulla.

    VastaaPoista