26 lokakuuta 2014

ChiliSiili leipoo...

ChiliSiili vietti eilen merkkipäivää, mutta kahvittelee vasta maanantaina. Joten nyt on leivottu sitten senkin edestä. Pyöräytin Lemon Drop-sitruunakakun ja kaksi piirakkaan, joiden täytteenä on kebablihaa, punasipulia ja itse kasvatettuja Ramiro-paprikoita. Toiseen tuli lisäksi Lago Jalapenopuolikkaita ja salaatijuustoa. Kuvat ja arviointi onnistumisesta julkaistaan myöhemmin.

Lemon Drop-sitruunakakun ohje löytyy Chilifest Finlandin virallisesta chilireseptilehdestä. Alla ohje ChiliSiilin piirakkapohjasta ja fiiliksen mukaan vaihtuvasta täytteestä.

Pohja:
125 g voita tai margariinia
1dl juustoraastetta
2 3/4 dl vehnäjuhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl vettä

Täyte:
2-4 kpl Ramiroa
1 punasipuli
1/2 pss kebablihaa
1 dl juustoraastetta
3 - 4 kpl kananmunia
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
(Jalapenosiivuja suikaloituna)
(salaattijuustoa murustettuna)

Lisää pehmeään rasvaan juustoraaste, venhäjauhot, leivinjauhe ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina uunivuokaan (halkisija n. 27cm) ja sen reunoille. Pistele haarukalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita täyteet keskenään ja lisää mausteet. Kaada täyte puolikypsälle pohjalle ja kypsennä edelleen noin 30 minuttia. Alenna lämpöä tai laita foljo, jos pinta alkaa tummua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti